22 Şubat 2013 Cuma

Cristiano Ronaldo: Manu - Real

Cristiano ronaldo ile ilgili

Biliyorsunuz ki Şampiyonlar liginde Manchester United-Real Madrid eşleşmesi var. İlk maç 1-1 eşitlik ile sonuçlandı. Bu maç Ronaldo için tarif edilemez duygularla birlikte oynandı ve eski takımına müthiş bir kafa golü attı. Ancak Manchester United da parlayan oyuncu sizce nerede daha başarılı oldu?

İstatistikler gerçekten çok güzel....

Cristiano Ronaldo biliyorsunuz ki ilk olarak Sporting Lizbon'da parladı. Bir hazırlık maçında Manchester United ile karşılaşan Sporting Lizbon Manu'yu Cristiano Ronaldo'nun müthiş oyunu ile 3-1 yenmişti.
 Ronaldo Manchester united'da oynarken Frikik Atıyor
 Ronaldo Manchester united'da oynarken Frikik Atıyor


Bu oyuncuyu manchester united oyuncuları bile hayretle izlediler ve tabiki Sir Alex Ferguson...

Transferi Manu'ya gerçekleştikten sonra sıra forma numarasına gelmişti. Herkes nerede ise 7 numaralı formayı giymesini istiyordu fakat o üzerinde ağır bir yük istemediği için o formayı istemedi. Daha önce George Best,Cantona,David Beckham gibi isimlerinde giydiği forma yerine Sporting Lizbon'da giydiği 28 numaralı formayı giymek istedi. Fakat Sir'in isteği üzerine sırtına 7 numaralı efsane formayı giydi.

Johan Cruyff'un bir röportajında Ronaldo'nun George Best'en daha yetenekli bir oyuncu olduğunu belirtmişti.
george best pozisyon arıyor
George Best pozisyon arıyor



Kariyeri

Manchester United 2003-2009 yılları arasında oynadığı 291 maçta 118 gol 60 asist yaparak güzel bir ivme yakaladı ve Madrid'in yolunu tuttu.
Real Madrid 2009-2013 yılı arasında 171 maçta 171 gol 53 asist yaparak müthiş bir 4 yıl geçirdi ve hala da kariyerine Real madrid de devam ediyor. Ancak yakın zamanda tekrar Manu'ya geçmesi bekleniyor.

Toplamda 480 maç 288 gol 113 asist
Ronaldo real madrid
Ronaldo Real madrid gol sevinci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder